Dagboek

San Diëgo – Albacore tonijn gevangen door Jack

Jack ving zijn eerste vis toen hij zes jaar oud was. Nu is hij al 39 jaar lang visser, waarvan 4 jaar kapitein, vanuit zijn thuishaven San Diego, in het zonnige Californië.

Op zijn boot F/V Millie G, zoeken Jack en zijn crew – Armando, Ramon, Kyle en Chino – naar scholen witte tonijn. Zijn bedrijf is onderdeel van de American Albacore Fishing Association (AAFA), een visserij-organisatie die al jaren strijdt voor eerlijke tonijnvangst. In 2007 ontving AAFA als eerste duurzame tonijnvisserijorganisatie ter wereld het MSC certificaat.
Met een touw om hun middel, vastgebonden aan de boot, vangen ze urenlang witte tonijn – één voor één en met de hengel. Deze manier van vissen is duurzaam. Niet alleen voor de tonijn, maar ook voor de gemeenschap en voor de vissers die van de vangst leven. Nu én in de toekomst.

Jack’s albacore tonijn
De Latijnse benaming voor albacore tonijn is Thunnus alalunga. De albacore heeft een zeer hoog gehalte aan omega-3-vetzuren doordat deze tonijn alleen sardines en ansjovis eet. Bovendien heeft albacore tonijn een laag kwikgehalte. Een lekkere en gezonde keus dus!