Dagboek

Onze missie

Het doel van Sea Green is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat het eten van en koken met zeegroenten lekker, leuk en hartstikke makkelijk is. Dit willen wij bewerkstelligen door een ieder op simpele wijze kennis te laten maken met de oneindige mogelijkheden van zeewier en zilte groente.

De zee, en zilte grond grenzend aan zee, biedt ons maar liefst 12.000 verschillende soorten zeegroenten, waarvan zo’n 20 uitermate geschikt zijn voor grootschalige consumptie. Het is doodzonde dat slechts een heel klein deel van deze mogelijkheden op dit moment benut wordt.

Zeegroenten zijn namelijk niet alleen lekker en extreem voedzaam, ze dragen ook nog eens bij aan een betere planeet. Zo heeft het verbouwen van zeewier geen zoet water, bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig en concurreert het niet met de zo schaarse landbouwgrond. Het is daarnaast makkelijk schaalbaar, zo goed als klimaatneutraal, en heeft een positief effect op leven in de oceaan.

Waar het eten van zeegroenten voor velen nog klinkt als toekomstmuziek geloven wij er heilig in dat we nu al ons voedingssysteem drastisch moeten aanpassen en dat daar in een belangrijke rol ligt weggelegd voor planten uit, en rondom, de zee.

Natuurlijk begint het allemaal met het aantrekkelijk maken van het eten van zeegroenten. Dat is dan ook waar wij ons op richten. Niet alleen door het aanbieden van producten op basis van zeewier, maar ook door kennis en inspiratie te verschaffen via onze online kanalen. Op deze manier hopen wij de wereld net zo enthousiast te maken over zeegroenten als wij zelf al zijn.