Dagboek

Gebakken kabeljauw met zeekraal

Recept

Foto: David Loftus

  • 1

    Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de amandelen en champignons toe. Bak voor 3-4 minuten en breng op smaak met zwarte peper. Zet de pan apart.

  • 2

    Prik de teen knoflook aan een vork en gebruik deze om de groenten te roeren.

  • 3

    Verhit in een andere koekenpan wat olijfolie en dep ondertussen de vis droog. Bestrooi de huid van de visfilets met peper en zout, en besprenkel met wat olijfolie. Bak de vis met de huidzijde naar beneden in de hete olie in 3-4 minuten krokant. Draai voorzichtig en laat nog 2 minuten op de andere kant bakken.

  • 4

    Zet de pan met champignons en amandelen terug op het vuur en voeg het zeekraal toe. Roer met de knoflookvork en voeg het citroensap toe.

  • 5

    Verdeel het zeekraalmengsel over op twee borden en schep op elk een kabeljauwfilet. Besprenkel met wat olijfolie en serveer meteen.

Ingrediƫnten

  • - 1 el boter

  • - 2 el amandelen

  • - 300 g champignons

  • - 1 teentje knoflook

  • - olijfolie

  • - 2 kabeljauwfilets (Ć  150 g per stuk), met huid

  • - 3-4 handjes zeekraal

  • - sap van 1/2 citroen

  • 4 personen