Dagboek

Kruidige linzensalade met forel en zeegroente

Recept

Photo: David Loftus

  • 1

    Doe de linzen in een pan, overgiet ze met koud water en breng ze op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de selderij en laurier toe. Laat de linzen zachtjes beetgaar koken, neem ze van het vuur en giet ze af; vang een deel van het kookvocht op. Gooi de selderij en laurier weg.

  • 2

    Breng de linzen – nu ze nog warm zijn – op smaak met zout en peper, olijfolie, azijn, citroensap en –schil.

  • 3

    Laat de linzen afkoelen en meng daarna de zeegroente, kruiden en forel er doorheen.

  • 4

    Druppel er nog wat extra olijfolie over en serveer direct.

Ingrediënten

  • - 100 g puy-linzen

  • - ½ stengel bleekselderij, grof gesneden

  • - 1 laurierblad

  • - 2 el olijfolie, extra vierge

  • - ½ el rode wijnazijn

  • - schil en sap van ½ citroen

  • - ½ rode ui, in ringen of fijngesneden

  • - 4 takjes ijskruid

  • - handvol lamsoor

  • - 2 takjes dille

  • - 1 takje munt

  • - 3 takjes peterselie

  • - 3 takjes basilicum

  • - 100 g gerookte forelfilet

  • - zout en peper

  • 2 personen