Dagboek

Sardines met kapperappels, amandelen en dulse

Recept

Photo: David Loftus

  • 1

    Verwarm de grill van de oven voor op 200C. Haal de sardines door wat olijfolie en verdeel ze over een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.

  • 2

    Haal de amandelen door wat olie en strooi ze over de sardines. Schuif het geheel in de oven en laat de visjes in 8-10 minuten gaar en knapperig worden. Strooi de laatste 2 minuten van de oventijd de kapperappels erover.

  • 3

    Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, voeg de dulse toe en bak in een paar minuten krokant, totdat hij van kleur verschiet (rood → groen)

  • 4

    Neem dan de schaal uit de oven en bestrooi de sardines met de gebakken dulse. Serveer met citroenrasp en peterselie.

Ingrediënten

  • - 8-10 sardines, schoongemaakt, vel ingesneden om de 2 cm

  • - olijfolie, extra vierge

  • - 4 el blanke amandelen

  • - 2 el kapperappels

  • - 1 el roomboter

  • - 10 g dulse, gedroogd, in stukjes gehakt

  • - rasp van ½ citroen

  • - ½ bosje peterselie, blaadjes afgehaald, fijngehakt

  • - zout en peper

  • 2 personen