Dagboek

Stoofperentaartjes met dulse

Recept

Photo: David Loftus

  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met boter en bestuif met wat bloem.

  • 2

    Maak het deeg door de boter, bloem, suiker en zout en de helft van het losgeklopte ei tot een kruimelig deeg te mixen. Kneed met de hand verder tot een samenhangend deeg.

  • 3

    Bestuif een schoon werkvlak met bloem. Rol ruim 2/3 van het deeg uit tot een grote lap van iets minder dan een halve cm dik en steek hier rondjes uit ter grootte van de vormpjes. Beleg de bodem van de vormpjes met de uitgestoken rondjes, en bekleed de zijkanten met een even dikke laag van de rest van dit deeg.

  • 4

    Smelt een eetlepel boter in een pan en bak de dulse 2 minuten op hoog vuur totdat deze van kleur verschiet (roodbruin naar groen). Voeg stoofperen, geleisuiker en kaneel toe en verwarm totdat alles goed heet is. Laat ongeveer 20 minuten afkoelen en vul dan de vormpjes met dit mengsel.

  • 5

    Bestrijk met een kwastje de bovenkanten van de taartjes met de rest van het opgeklopte ei.

  • 6

    Bak de taartjes in ongeveer 35 minuten gaar en bruin in de oven.

  • 7

    Laat ze even buiten de oven afkoelen in de vorm en keer dan voorzichtig de vorm om en 'tik' de taartjes eruit.

Ingrediënten

  • - 50 g boter + wat extra om in te vetten en de dulse in te bakken

  • - 100 g bloem + wat extra om het werkvlak te bestuiven

  • - 15 g suiker

  • - 1 snufje zout

  • - 1 ei, losgeklopt

  • - 5 g gedroogde dulse, in stukjes van 1 x 1 cm

  • - 150 g stoofperen, uitgelekt, in blokjes van 1 x 1 cm

  • - 1 eetlepel geleisuiker

  • - ½ theelepel kaneel

  • 2 personen