Dagboek

Taco’s met heek en wakame

Recept

Photo: David Loftus

  • 1

    Maak het beslag door de bloem met het bakpoeder te mengen en dan langzaam de melk al kloppende met een garde toe te voegen. Voeg tot slot het ei toe en meng deze ook door het beslag. Maak af met een snufje zout. Zet 30 minuten in de koelkast.

  • 2

    Maak de saus door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart in de koelkast.

  • 3

    Verwarm een frituurpan met olie op 180 °C.

  • 4

    Neem een droge koekenpan en bak daarin de tortilla wraps totdat ze een mooie lichtbruine kleur hebben gekregen. Zet apart.

  • 5

    Haal de vis door het beslag en frituur de stukken vis totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.

  • 6

    Verdeel de tortilla wraps over een schaal en leg daarop de ijsbergsla, avocado, gebakken vis, maïs, rode ui, jalapeño en tomaat. Verkruimel de gedroogde wakame in je handen en strooi deze er overheen.

  • 7

    Garneer met de koriander en partjes limoen en serveer met de saus.

Ingrediënten

  • - 4 grote of 8 kleine tortilla wraps

  • - 300 g heekfilet (of andere witvis), zonder vel, in stukken van 4-6 cm gesneden.

  • - ½ ijsbergsla, dun gesneden

  • - 2 avocado’s, vruchtvlees in blokjes gesneden

  • - 2 jalapeno’s, in ringen gesneden

  • - 50 g maïskorrels uit pot of blik

  • - 1 rode ui, in ringen gesneden

  • - 1 tomaat, vruchtvlees verwijderd, in blokjes gesneden

  • - 6 g gedroogde wakame

  • - 6 takjes koriander, geplukt

  • - 2 limoenen, in partjes

  • - olie om in te frituren

  • - BESLAG

  • - 150 g bloem

  • - 1 tl bakpoeder

  • - 200 ml melk

  • - 1 ei, losgeslagen

  • - SAUS

  • - 3 el yoghurt

  • - 2 el crème fraîche

  • - 1 el mierikswortelcrème

  • - sap en rasp van 1 citroen

  • - zout en peper

  • 2 personen