Dagboek

Wakame zalmburger met avocado en tzatziki

Recept

Foto: David Loftus

  • 1

    Maak eerst de tzatziki. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes er uit. Rasp de komkommer boven een kom en meng met yoghurt, olie, munt, knoflook en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • 2

    Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan en laat afkoelen.
    Verwarm de olie in een andere pan en bak de wakame zalmburger bruin. Snijd het broodje door midden en rooster ondertussen kort in de oven.

  • 3

    Beleg het broodje met ijsbergsla, avocado, burger, tomaat, ui en sesamzaadjes. Serveer met de tzatziki.

Ingrediƫnten

  • - 1/2 komkommer

  • - 75 ml Griekse yoghurt

  • - 1 el extra vierge olijfolie

  • - 1/2 bosje verse munt, fijngehakt

  • - 1 teen knoflook, fijngehakt

  • - Sap van 1/4 citroen

  • - 2 tl sesamzaad

  • - 2 Sea Green wakame zalmburgers

  • - 2 hamburgerbroodjes

  • - 40 g ijsbergsla

  • - 1 avocado's, in repen

  • - 1 tomaten, in plakjes

  • - 1/2 rode ui, in ringen

  • 2 personen