Dagboek

Zeewiersalade

Recept

Foto: David Loftus

  • 1

    Week gedroogde wakame, zeespaghetti en zee-eik 5 minuten in lauwwarm water in een grote kom. Blancheer verse wakame, zeeespaghetti en zee-eik 20 seconden in kokend water. Spoel het wier af met koud water en dep het droog met keukenpapier.

  • 2

    Blancheer de zeekraal en lamsoor een paar minuten in kokend water. Spoel af met koud water en dep droog met keukenpapier.

  • 3

    Kies naar smaak voor een Japanse of Franse dressing. Mix alle dressingingrediƫnten in een kommetje en zet apart.

  • 4

    Meng de verschillende wieren, de zeekraal en lamsoor met de dressing en serveer meteen.

Ingrediƫnten

  • - 150 g wakame, gedroogd of vers

  • - 150 g zeespaghetti, gedroogd of vers

  • - 150 g zee-eik, gedroogd of vers

  • - 150 g zeekraal

  • - 150 g lamsoor

  • - Japanse dressing:

  • - 3 tl sojasaus

  • - 2 tl rijstazijn

  • - 2 tl citroensap

  • - 1 tl sesamzaadjes, geroosterd

  • - 1/2 el sesamolie

  • - 4 el mirin

  • - 2 cm verse gemberwortel

  • - 1/2 chilipeper, fijngesneden

  • - Franse dressing:

  • - 3 tl mosterd

  • - 1 tl witte wijn azijn

  • - citroensap

  • - 2 el olijfolie

  • - zout & peper