Dagboek

Zilte zeegroentesalade

Recept

Photo: David Loftus

  • 1

    Breng 500 ml water aan de kook en week de wakame daar 10 minuten in. Laat daarna 5 minuten uitlekken en snij in stukken van ongeveer 1 x 1 cm. Laat afkoelen.

  • 2

    Meng voor de dressing de olijfolie en azijn in een kom. Voor hier het citroensap aan toe. Breng op smaak met zout en peper.

  • 3

    Meng de dressing met de rode ui, zeekraal, wakame en avocado. Meng vervolgens de noten erdoor.

  • 4

    Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade met het ijskruid en citroenrasp.

Ingredi├źnten

  • - 10 g gedroogde wakame

  • - 3 el lichte olijfolie

  • - 1 el frambozenazijn

  • - Rasp van een hele en sap van een ┬╝ citroen

  • - 50 g zeekraal, houtige delen verwijderd

  • - 1 rode ui, in blokjes gesneden

  • - 1 avocado, in blokjes

  • - 20 g ijskruid

  • - 1 el hazelnoten, grof gehakt

  • - 1 el walnoten, grof gehakt

  • - zout en peper

  • 2 personen