Dagboek

Start van het surfseizoen

Photo: David Loftus

Maandenlang werd het weerbeeld bepaald door storm, hagel, wind, regen, vorst, sneeuw of ijs. Toegegeven: af en toe zat er een lekker momentje tussen. Maar over het algemeen was het surfen op internet een stuk aangenamer.

Wat een verschil met nu: de dagen worden langer, de vogels fluiten als ik ’s ochtends opsta, de eerste groenten groeien alweer in mijn tuin. En misschien wel veel belangrijker: het surfseizoen. Het surfseizoen komt eraan!

Officieel wordt het altijd ingeluid met een beach cleanup: We verlossen het strand dan van al het aangespoelde afval, doen de barbecue aan en bouwen een klein feestje. Dit jaar viel mijn verjaardag op dezelfde dag. Volgende keer beter…

Afgelopen week was ik voor het eerst sinds september weer in de surfschool. De geur van nieuwe wetsuits, knisperend zand onder mijn voeten, boards die smeekten om naar buiten te mogen… Alles ligt klaar, te wachten tot ook daar de deuren open gaan.

Hoewel het nog koud was, en de noordwesterstorm op de deuren bonkte, zag ik al een kleine twinkeling in de ogen van de eigenaar. “17 mei”, zegt hij, “dan beginnen we!” En ik ben erbij. Want hoe druk het ook is met Sea Green en mijn kookboek…Ik kan de zee, de golven, en dat heerlijke surfseizoen niet missen.